ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ LE CORBUSIER ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ

Le Corbusier, ο Γάλλος/Ελβετός αρχιτέκτονας, φωτογράφος, ζωγράφος και πολλά άλλα, που αναφέρεται από το Art Magazine ως «o Leonardo της σύγχρονης εποχής» θεωρείται o αρχιτέκτονας με τη μεγαλύτερη επιρροή της σύγχρονης εποχής. Το 1931 σχεδίασε μία συλλογή από ταπετσαρίες για την εταιρεία Salubra και στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε το σύστημα χρωμάτων «Αρχιτεκτονική Πολυχρωμία». Το 1959 πρόσθεσε μια επιπλέον σειρά 20 ισχυρών χρωμάτων στην «Αρχιτεκτονική πολυχρωμία». (πηγή: Architectural colours, Le Corbusier‘s Architectural Polychromy)

Ο Le Corbusier πίστευε ότι το κόκκινο έχει ένα πολύ μοναδικό αποτέλεσμα – είναι τονωτικό και δυναμικό. Ήταν της γνώμης ότι τα αντικείμενα με κόκκινο χρώμα φαίνονται πολύ έντονα και κυρίαρχα. Στην διεθνή έκθεση επίπλων κουζίνας LivingKitchen 2017, στη Γερμανία η LEICHT παρουσιάζει για πρώτη φορά τα νέα μοντέλα CLASSIC-FS και STONE στην γεμάτη χαρακτήρα κόκκινη ώχρα από τη συλλογή Les Couleurs® Le Corbusier, ένα γήινο αλλά και φωτεινό τόνο. Το μοντέλο STONE, του Γερμανικού Οίκου LEICHT, από φυσική πέτρα επεξεργασμένη στο χέρι, εναρμονίζεται απόλυτα με την κομψή κόκκινη ώχρα.

Η LEICHT είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρία κατασκευής επίπλων κουζίνας που έχει την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιεί τα χρώματα Les Couleurs® Le Corbusier στα έπιπλα της.